Φυτά στον χώρο μας για ζεν ατμόσφαιρα

Τα φυτά εσωτερικού χώρου πρασινίζουν και ομορφαίνουν τον χώρο, καθαρίζουν την ατμόσφαιρα και δημιουργούν ένα zen περιβάλλον…τί περιμένετε λοιπόν; Φέρτε την άνοιξη σπίτι σας!

Από μικρή μου άρεσαν τα σπίτια που ήταν γεμάτα φυτά και λουλούδια, όχι μόνο στο μπαλκόνι αλλά και στο εσωτερικό τους. Τα φυτά έχουν τη δύναμη να μεταμορφώνουν πλήρως τον χώρο και να βελτιώνουν όχι μόνο την αισθητική του αλλά και την ψυχολογία μας, γεμίζοντάς μας καλή ενέργεια.

Το ηλιόλουστο ανθούριο πάνω στο τραπέζι δίνει χρώμα στον χώρο μου

Καταρχάς τα φυτά μας κάνουν ευτυχισμένους και δεν το λέω εγώ αλλά η βοτανική, η επιστήμη των φυτικών οργανισμών, που υποστηρίζει ότι οι ευεργετικές ιδιότητες των οικιακών λουλουδιών βρίσκονται στη χημική τους σύνθεση. Ορισμένα φυτά εσωτερικού χώρου περιέχουν επίσης αιθέρια έλαια και οι ουσίες αυτές γεμίζουν το δωμάτιο με ένα λεπτό άρωμα με δράση κατά του στρες. Το σίγουρο είναι ότι το κάθε φυτό έχει και τη δική του δυναμική. Για παράδειγμα οι βιολέτες θεωρούνται ότι μας φτιάχνουν τη διάθεση και ότι συμβάλλουν στην εξισορρόπηση των συναισθημάτων, ενώ από την άλλη ο κισσός φέρνει καλή τύχη και ευημερία.

Σύμφωνα με το φενγκ σούι μπορούμε να μετατρέψουμε τον χώρο μας σε πηγή θετικής ενέργειας απλά διακοσμώντας τον με λεβάντες, φτέρες και χρυσάνθεμα. Επίσης υπάρχουν φυτά που μειώνουν το άγχος και βοηθούν στη συγκέντρωσή μας, όπως είναι το δενδρολίβανο.

Και το βράδυ; Λευκό κρασί δίπλα σε ένα μπουκέτο bunny tails

Προσωπικά, αν είχα τη δυνατότητα (και την ικανότητα) θα είχα γεμίσει το σπίτι μου με φυτά όλων των ειδών! Βέβαια, επειδή τα δικά μου τα φυτά δεν έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής (οκ δεν ξέρω τί φταίει, σίγουρα κάποιος ανάδρομος ερμής) αναγκαστικά περιορίζομαι σε λίγα και καλά..και ανθεκτικά! Την περίοδο αυτή φροντίζω ένα τροπικό ανθούριο, μια μικρή δράκαινα, έναν καταπράσινο πόθο, κάποια ακόμα μικρά φυτά διάσπαρτα στα δωμάτια αλλά – και την τελευταία τάση στη boho chic διακόσμηση- bunny tails και pampas grass από τις πεδιάδες Πάμπας της μακρινής Αργεντινής!

Ο πόθος χαρίζει μια εξωτική πινελιά στη βιβλιοθήκη μου

Πόθος: Ο πόθος έχει μικρές απαιτήσεις συντήρησης, τα φύλλα του έχουν σχήμα καρδιάς και μπορεί να καλλιεργηθεί σε επιτραπέζιο δοχείο αλλά και κρεμαστό. Δεν θα σας απασχολήσει πού θα το τοποθετήσετε, αλλά όσο περισσότερο φως δέχεται τόσο μεγαλύτερες εναλλαγές θα βλέπετε στο φύλλωμά του.
Το αγαπάμε γιατί: Είναι ένα εύκολο καταπράσινο φυτό με αρκετές εναλλακτικές για το πώς μπορεί να ενταχθεί μέσα στον χώρο και επίσης βοηθάει στο φιλτράρισμα του αέρα.

Όποιο κι αν είναι πάντως το φυτό που θα επιλέξετε για τον χώρο σας ένα είναι σίγουρο.. ότι θα σας φέρει γαλήνη, γι’αυτό να το αγαπάτε και να το φροντίζετε!

Επιμέλεια άρθρου – φωτογραφίες: Dance Eat Love

Σχολιάστε