Ποιες διακοπές θα προτιμήσουμε μετά την κρίση την πανδημίας;

Πώς θα είναι οι διακοπές μας στο άμεσο μέλλον; Η πρόβλεψή μας… θα ταξιδέψουμε λιγότερο, αλλά θα ταξιδέψουμε καλύτερα!

Διακοπές που θα ενισχύσουν την υγεία και την ευημερία μας…

Καθώς θα βγαίνουμε σιγά σιγά από την κρίση του κορωνοϊού, θα θέλαμε ταξιδιωτικές εμπειρίες που βελτιώνουν την υγεία, μας φέρνουν σε επαφή με τη φύση, και μας χαρίζουν ποιοτικές στιγμές με τους αγαπημένους μας. Ίσως δεν θα θέλουμε να απομακρυνθούμε τόσο μακριά από το σπίτι, στην αρχή, ελαχιστοποιώντας το χρόνο που περνάμε σε αεροδρόμια ή σε αεροπλάνα. Ποια είδη διακοπών λοιπόν θα διαλέξουμε περισσότερο, όταν μπορέσουμε να ταξιδέψουμε ξανά;

Η ασφαλής διαδρομή: Διακοπές εντός συνόρων

Αυτή τη δύσκολη περίοδο είναι καλό να σταματήσουμε και να κοιτάξουμε τι είναι μπροστά μας – και, ευτυχώς, για όλους μας, η Ελλάδα έχει πολιτισμό, ακτές, πάρκα και άφθονη ύπαιθρο. Ένα από τα είδη διακοπών, λοιπόν, για το άμεσο μέλλον, είναι ο εσωτερικός τουρισμός. Τώρα που ο καιρός θα είναι καλοκαιρινός και οι συνθήκες το επιτρέπουν έχουμε αμέτρητες πανέμορφες ακτές, αλλά μπορούμε να αναζητήσουμε στιγμές δροσιάς και στην ύπαιθρο και τα υπέροχα βουνά της χώρας μας. Ακόμη και μετά το καλοκαίρι, που συνήθως πολλοί ετοίμαζαν Χριστουγεννιάτικες διακοπές στο εξωτερικό, φέτος ας ανακαλύψουμε τα “μυστικά” της Ελλάδας. Γιατί να μην δώσουμε στη χώρα μας την προσοχή που της αξίζει;

Ιδιωτικές οικίες και πολυτελή ξενοδοχεία

Τα εξοχικά σπίτια θα είναι must επιλογές μόλις συνεχιστεί το ταξίδι. Η αποφυγή ανάμειξης με αγνώστους θα είναι ιδιαίτερα ελκυστική για πολλούς επισκέπτες. Επίσης, ελκυστικές επιλογές για πολλούς θα αποτελούν οι φημισμένες μάρκες πολυτελών ξενοδοχείων που είναι γνωστές για τα υψηλότερα πρότυπα υγείας, ασφάλειας και εξυπηρέτησης. Η Airbnb θα πρέπει να καταβάλει ιδιαίτερη προσπάθεια για να προτιμήσει τα καταλύματά της ο κόσμος – ίσως με μια επίσημη διαπίστευση υγιεινής, κάτι που ξεκίνησε να εφαρμόζει η Booking.

Αποφυγή των πτήσεων

Πολλοί ίσως σκεφτούν ότι το να ξοδεύουν χρόνο σε αεροδρόμια και σε πτήσεις δεν είναι και τόσο ελκυστικό, έως ότου υπάρξει κάποια θεραπεία για τον κορωνοϊό. Έτσι, θα υπάρξει αύξηση της ζήτησης στα ιδιωτικά ταξίδια, είτε με αυτοκίνητο, είτε με ιστιοπλοϊκό, για τους πιο άνετους οικονομικά. Αυτή η περίοδος που έρχεται μπορεί να σημαίνει λιγότερα ταξίδια, με πιο μελετημένες όμως και προσεκτικές αποδράσεις.

Ταξίδια με σκοπό

Στα επόμενα ταξίδια μας θα είμαστε ακόμη πιο συνετοί για το που ξοδεύουμε τα χρήματά μας, με την ελπίδα ότι έτσι βοηθήσουμε τοπικές κοινότητες να σταθούν ξανά στα πόδια τους μετά από αυτή την περιπέτεια. Πολλοί προορισμοί στηρίζονται στον τουρισμό και θα χρειαστούν όλους εμάς για να τους βοηθήσουμε να επιβιώσουν.

Υγεία και ευημερία

Και τέλος, είναι δεδομένο ότι πολλοί από εμάς θέλουμε και θα χρειαστούμε διακοπές που θα ενισχύσουν την υγεία και την ευημερία μας για προληπτικούς ή λόγους αποκατάστασης. Για παράδειγμα, μέρη μέσα στη φύση, με spa, με γυμναστική και με πολλές ακόμα υπηρεσίες για το καλύτερο ευ ζην.

πηγή: http://www.travelstyle.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s